Saviruukku esitys – performance

Joulukuussa Sibiry Konatén uusin nykytanssiteos Universumissa!

Saviruukku käsittelee nykytanssin ja perinteisen afrikkalaisen tanssin kautta ajankohtaista inhimillisyyden tematiikka: kuinka löydän paikkani Suomessa ja säilytän omat juureni?

bit.ly/saviruukku
Saviruukku on burkinafasolaisen koreografi Sibiry Konatén teos, joka pohtii miten eri kulttuurit kohtaavat ja ymmärtävät toisiaan.  Suomeen tullessa hiljaisuus ihmetyttää, mutta kuitenkin siinä hiljaisuudessa voi oppia tuntemaan itsensä ja toisen ihmisen. Alussa voi olla pelkoa ja tuntematon aiheuttaa epävarmuutta mutta samalla on mahdollisuuksia. Vieraassa ympäristössä uudelleen syntyminen vaatii rohkeutta ja avoimuutta. Dialogia vaikka yhteistä kieltä ei ole. Jos kontakti ihmisiin häviää ja inhimillisyys katoaa, mitä jää? Kiireen ja kilpailun keskellä voi syntyä vain konfliktia, taistelua ja oman paikkansa tavoittelemista.

In December, Sibiry Konatés new piece at Universum!

Through contemporary and traditional African dance, Saviruukku (Claypot) addresses the timely topic of humanity: how can I find my place in Finland while keeping my roots? A piece by Sibiry Konaté from Burkina Faso, contemplates how to get to know oneself and others. If we loose contact with ourselves and others in the midst of hurry and competition, what remains?

 

Ensi-ilta perjantaina 2.12 klo 19
Muut esitykset
la 3.12 klo 19
ke 7.12 klo 19
pe 9.12 klo 19

Universum Teatteri, Perämiehenkatu 13,
Liput; 18€/10€
Universum, universum@universum.fi
Tiketti

Kesto │ Duration; n 45 min.

KOREOGRAFIA │Sibiry Konaté
TANSSIJAT │ Sibiry Konaté & Mbacke Niang
VIDEOSUUNNITTELU │ Jussi Rastas & Sami Lamberg
ÄÄNISUUNNITTELU │ Jarkko Kela
MUUSIKOT│ Soungalo Mercaux Sanou & Issiaka Dembele
OHJAUKSEN ASSISTENTTI │ Annamari Karjalainen
VALOSUUNNITTELU │ Anttoni Halonen
KUVA │ Jussi Rastas

 

Saviruukku -työryhmä kiittää tuesta Taiteen edistämiskeskusta, Helsingin kulttuuriasiainkeskusta, Esitystaiteen keskusta ja Universum teatteria.

Sibiry Konaté on opiskellut nykytanssia kotimaassaan Burkina Fasossa ja Ranskassa CND:ssa mm. Carolyn Carlsonin, Salia Sanoun ja Sedou Boron opeissa.

Mbacke Niangin juuret ovat senegalilaisessa katu- ja taistelutanssissa ja hän on opiskellut mm. Aba Sagnan johdolla Ballet Jammu -tanssiryhmän riveissä.

Sibiry Konaté has studied in his home country Burkina Faso as well as CND in France with teachers such as Carolyn Carlson, Salia Sanou and Sedou Boro. Saviruukku is his fifth own choreography. Mbacke Niang comes from a background of Senegal street dances and he has learned with dance groups such Aba Sagnas Ballet Jammu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s