Afrodance workshop 18-19.2.2017

Sibiryn ja Mbacken yhteinen afrotanssi workshop tulee helmikuussa!

18-19.2.2017
Kaksi tuntia Afrotanssia kumpikin päivä, kaksi upeata länsi-afrikkalaista tanssijaa jonka opetuksella voit kokeilla eri tyylejä!

Lauantai 18.2
16-17 Perinteinen Afro – Sibiry Bebe Konaté
17-18 Sabar – Mbacke Niang
Molemmat tunnit live-rumpu säestyksellä

Sunnuntai 19.2
13-14 Contemporary Afro – Sibiry Bebe Konaté
14-15 Mbalax – Mbacke Niang

Paikka: Aleksanterin teatter, Bulevardi 7, Helsinki. La Maalamo ja Su Laulusali

Hinnat;
Koko viikonlopun tunnit: 50 eur
La 2 t 30 eur (live-säestys)
Su 2 t 25 eur
1 tunti 18 eur

Ilmoittautumiset: Sitovat ilmoittautumiset teriasirayhdistys@gmail.com. Kerro mille tunneille haluat osallistua, nimesi ja puhelin numero. Maksu käteisellä paikan päällä. Smartum setelit myös käy.

Tuntikuvaukset:
Kaikki tunnit avoin taso

Perinteinen Afro: Sibiryn tunnilla pääset helposti mukaan perinteiseen länsi-afrikkalaiseen burkina fasolaiseen rytmin maailmaan.
Sabar: Sengalilainen energinen sabar-tanssi pohjaa perinteisiin sabar-rummuilla soitettaviin rytmeihin. Liikekieli on mukaansa tempaavaa ja myös jokaisen tanssijan oma tyyli saa tilaa.
NykyAfro: Nykytanssijana Sibiry yhdistää uutta ja vanhaa, nykytanssia ja perinteistä. Nykyafro hyödyntää afrikkalaista kulttuuria mutta yhdistää sitä nykytanssiin liikemaailmaan. Tämä on ainutlaatuinen tunti, tule kokeilemaan!
Mbalax: Mbalax on senegalilaista popmusiikkia, jonka pohjana toimivat perinteiset sabar-rytmit. Myös mbalax-tanssi ja sen liikkeet pohjaavat perinteisiin sabar-tansseihin, mutta vaikutteita tulee myös muista urbaaneista tanssityyleistä ja viimeisimmistä klubi-villityksistä.

Opettajat:
Sibiry Konaté (Burkina Faso)
Sibiry ”Bebe” on Burkina Fason Bobo-Dioulassosta kotoisin oleva ammattitanssija ja koreografi, jolla on näyttävä ura nykytanssin parissa. Sibiri on kouluttautunut kotimaassaan Centre de dévéloppement chorégraphique La Térmitèressä, sekä Ranskassa mm. Pariisin kansallisessa tanssin keskuksessa (CND). mm. Carolyn Carlsonin, Salia Sanoun ja Sedou Boron opeissa. Sibiry on esiintynyt monenlaisissa tuotannoissa Suomessa mm Turun kaupunginteatterin, Zodiakin ja Kassandra esityksissä ja oma Teos Voix des Femmes / Naisten Ääni vuonna 2014. Opettajana hän on oppilailleen kannustava ja inspiroiva. Hänelle tärkeää tanssissa on kommunikaatio, ja hetkestä kaiken irti ottaminen! Sibiryn tunneilla saa onnistumiskokemuksia ja on helppo päästää irti ja antaa tanssin liikkeen ravistella pois kaikki ylimääräinen ja vaan irrotella!

Mbacke Niang (Senegal)
Senegalilainen Mbacke Niang tulee taiteilija suvusta ja on pienestä asti elänyt paikallisen kulttuurin ja taiteen parissa. Perinteisessä sabar-tanssissa hän on itseoppinut ja on toiminut useita vuosia tanssijana. Lisäksi hän on esiintynyt useiden muiden artistien, kuten Youssou N’Dourin ja Pape Ndiaye Thiopetin, musiikkivideoilla. Länsiafrikkalaista tanssia sekä nykytanssia Mbacke on oppinut ammattitanssija/koreografi Aba Sagnan johdolla Ballet Jammu -tanssiryhmän riveissä. Positiivinen asenne ja leveä hymy ovat muodostuneet Mbacken tunnusmerkeiksi, tanssitunneilta riittää energiaa vaikka muille jakaa!