Helsinki Afro workshop 17-18.2.2018

Sibiry Konaten afrotanssin tiiviskurssi 17-18.2.2018

Tule nauttimaan Afrikan rytmeistä ja liikkeistä. Opettajana ammattitanssija ja koreografi Sibiry Konate, kotoisin länsi-Afrikan Burkina Fasosta.

La 17.2. klo 14-16 Nyky Afro
Nykytanssijana Sibiry yhdistää uutta ja vanha. Nykyafro on inspiroitunut perinteisistä liikkeistä ja rytmeistä ja kehittää niitä nykymaailmaan. Uudenlainen kokemus ja näkemys afrikkalaisesta tanssista.

Su 18.2 klo 14-16 Perinteinen Afro (live rumpusäestys)
Tällä tunnilla pääset helposti mukaan ja opit tuntemaan ja tanssimaan rytmejä jotka pohjautuvat yhteisön eri juhla ja seremonia perinteisiin. Afrikkalaisessa käytetään koko kehoa, ilon ja energian kautta. Tutustutaan eri rytmeihin länsi-Afrikasta ja opitaan tanssirytmi Diouladon (Dioulan tanssi), joka on Bobosta Burkina Fasosta.
Live rumpusäestyksen vastaa mahtavat burkinafasolaiset muusikot.

Avoin taso
Paikka: Sähinä Kulttuurikeskus, Heikkiläntie 10, Helsinki

Hinnat
1 päivä 25 euroa
2 päivää 45 euroa

Ilmoittautumiset: s-postitse teriasirayhdistys@gmail.com / SMS & whatsup 0443544921

*Teria Siran jäsenille (15 eur/vuosi) sekä työttömyys, opiskelija ja äitiysloma-alennus 15 %.

Maksutavat: käteinen, pankkisiirto ja Smartum

Sibiryn tunneista sanottua
”Tanssin opetus on ollut tasokasta ja haasteellista. Koreografiat ovat olleet rytmeiltään ja liikekieleltään mielenkiintoisia. Vauhtia on piisannut Afro tunnilla.“

”Kiitokset opettajalle, rumpaleille ja järjestäjälle upeista, energisistä, iloisista ja haastavista tanssihetkistä!”

Tanssiopettajana Sibiry Konate Suomessa tunnettu ammattitanssija ja koreografi, jolla on näyttävä ura afro- ja nykytanssin parissa. Hänet tunnetaan niin nykytanssin kuin perinteisten länsiafrikkalaisten tanssien opettajana sekä kotimaassaan että eri puolilla Eurooppaa. Suomessa hän on opettanut mm Zodiak ja Etnofitness tunteja sekä työskennellyt koreografina ja tanssijana. Hänelle tärkeää tanssissa on kommunikaatio, ja hetkestä kaiken irti ottaminen! Sibiryn tunneilla saa onnistumiskokemuksia ja on helppo päästää irti ja antaa tanssin liikkeen ravistella pois kaikki ylimääräinen ja vaan irrotella!

Afrikkalaisen tanssin ja musiikin työpaja!

Sibiry Konate tuo perinteisin afrikkalaisen tanssin ja muusikin, ja uudenlaisen nyky Afron eri puolelle Suomea ja eri ryhmille. Oletko kiinnostunut tiiviskurssista, työpajasta tai tapahtumasta, ota yhteyttä.

Työpajat voidaan räätälöidä eri kohderyhmille, ml lapsille, nuorille, perheille, harrastajille ja ammattilaisille.

Ota yhteyttä sibirykonate.company@gmail.com

 

Afro Workshop Tampere 31.3-1.4.2018

Pääsiäisenä Teria Siran Afroworkshop järjestetään Tampereella!
31.3-1.4.2018

Ilmoittaudu jo nyt ja vietä pääsiäinen Burkinalaisen rytmin tahdissa.

Opettajina ammattitanssija ja koreografi Sibiry Bebe Konate, ja rumputyöpajan vetäjänä ammattimuusikko Karim Sory. kotoisin länsi-Afrikan Burkina Fasosta. Tunnit täydentävät toisiaan koska aluksi opitaan rytmit rumpujen kera ja tanssitunnilla tanssitaan niiden rytmien tahtiin. Burkina Faso on kulttuurin kehto Länsi-Afrikassa.

La 31.3. klo 14-15.15 Rumputyöpaja
La 31.3. klo 15.30-16.45 Tanssityöpaja

Su 1.4 klo 9-10.15 Rumputyöpaja 
Su 1.4 klo 10.30-11.45 Tanssityöpaja

Avoin taso
Paikka: Dame Clave tanssistudio, Satakunnankatu 29, 33210 Tampere

Hinnat (tunnit 75 min)
Rumputyöpaja: 15 euro 1 tunti, 25 euro 2 tuntia
Tanssityöpajat: 18 euro 1 tunti, 30 euro 2 tuntia
Koko viikonloppu 50 euroa

Ilmoittautumiset: s-postitse teriasirayhdistys@gmail.com / SMS & whatsup 0443544921

*Teria Siran jäsenille (15 eur/vuosi) sekä työttömyys, opiskelija ja äitiysloma-alennus 15 %.

Maksutavat: käteinen, pankkisiirto ja Smartum

Sibiryn tunneista sanottua
”Tanssin opetus on ollut tasokasta ja haasteellista. Koreografiat ovat olleet rytmeiltään ja liikekieleltään mielenkiintoisia. Vauhtia on piisannut Afro tunnilla.“
”Kiitokset opettajalle, rumpaleille ja järjestäjälle upeista, energisistä, iloisista ja haastavista tanssihetkistä!”

Tanssiopettajana Sibiry Konate – Bebe de Bobo – Suomessa tunnettu ammattitanssija ja koreografi, jolla on näyttävä ura afro- ja nykytanssin parissa. Hänet tunnetaan niin nykytanssin kuin perinteisten länsiafrikkalaisten tanssien opettajana sekä kotimaassaan että eri puolilla Eurooppaa. Suomessa hän on opettanut mm Zodiak ja Etnofitness tunteja sekä työskennellyt koreografina ja tanssijana. Hänelle tärkeää tanssissa on kommunikaatio, ja hetkestä kaiken irti ottaminen! Sibiryn tunneilla saa onnistumiskokemuksia ja on helppo päästää irti ja antaa tanssin liikkeen ravistella pois kaikki ylimääräinen ja vaan irrotella!

Karim Sory on Burkina Fason Banforasta kotoisin oleva ammattimuusikko, joka on työskennellyt eri tanssi- ja musiikki esityksissä (mm. Fasokan, Naisten Ääni / Thile Danse), tanssikurssit (Sibiry Konate, Teria Sira). Karim on monipuolinen muusikko, jonka pääinstrumentit ovat djèmbe ja n’goni. Hän on soittanut perinteistä burkinafasolaista musiikkia erilaisissa juhlissa lapsesta asti ja osallistunut festivaaleille mm. Malissa, Guineassa ja Ranskassa. Hän on myös opettanut mm. djémben soittoa. Karim toiminut djembe opettajana mm Kassandra, Stoa, ja Teria Sira kanssa.

Afro Kevät 2017 / Spring 2017

Suositun afrotanssiopettajan Sibiry Bebe Konaten kurssi jatkuu tammikuun lopussa!

Kurssilla yhdistetään perinteisiä länsi-afrikkalaista sekä NykyAfroa – jotain ainutlaatuista!. Sibiry on kokenut opettaja, ammattitanssija ja koreografi joka hyödyntää perinteisen afrikkalaisen tanssin sekä nykytanssin liikkeitä.
Tunneilla energiset liikkeet ja erilaiset koreografiat sopivat sekä uusille että pitkään harrastaneille!
Tule oppimaan innostavan opettajan kanssa afrotanssia!

Keskiviikkoisin klo 18-19.30 (huom 90 min).
25.1-24.5.2017 (ei tuntia hiihtolomalla 22.2)
Kurssi jatkuu koko kevään ja voi tulla mukaan kesken kauden.

Paikka; Rudolf Steiner koulu (A koulu), Lehtikuusentie 6, 00270 Helsinki, Finland.

Ilmoittautuminen teriasirayhdistys@gmail.com

Kurssihinta 180 eur kausi (17 kertaa)
Teria Siran jäsenille (15 eur/vuosi) sekä työttömyys, opiskelija ja äitiysloma-alennus 15 %.
10 x maksu 120 eur
Kertamaksu 15 eur. Alennettu kertamaksu 13 eur.
Maksutavat: käteinen, pankkisiirto ja Smartum

Sibiryn tunneista sanottua
”Tanssin opetus on ollut tasokasta ja haasteellista. Koreografiat ovat olleet rytmeiltään ja liikekieleltään mielenkiintoisia. Vauhtia on piisannut Afro tunnilla. “
”Kiitokset opettajalle, rumpaleille ja järjestäjälle upeista, energisistä, iloisista ja haastavista tanssihetkistä!”

Tanssiopettajana Sibiry Konate – Bebe de Bobo – Suomessa tunnettu ammattitanssija ja koreografi, jolla on näyttävä ura afro- ja nykytanssin parissa. Hänet tunnetaan niin nykytanssin kuin perinteisten länsiafrikkalaisten tanssien opettajana sekä kotimaassaan että eri puolilla Eurooppaa. Suomessa hän on opettanut mm Zodiak ja Etnofitness tunteja sekä työskennellyt koreografina ja tanssijana. Hänelle tärkeää tanssissa on kommunikaatio, ja hetkestä kaiken irti ottaminen! Sibiryn tunneilla saa onnistumiskokemuksia ja on helppo päästää irti ja antaa tanssin liikkeen ravistella pois kaikki ylimääräinen ja vaan irrotella! www.bebedebobo.com

Kuva: Filip Smeds

Saviruukku esitys – performance

Joulukuussa Sibiry Konatén uusin nykytanssiteos Universumissa!

Saviruukku käsittelee nykytanssin ja perinteisen afrikkalaisen tanssin kautta ajankohtaista inhimillisyyden tematiikka: kuinka löydän paikkani Suomessa ja säilytän omat juureni?

bit.ly/saviruukku
Saviruukku on burkinafasolaisen koreografi Sibiry Konatén teos, joka pohtii miten eri kulttuurit kohtaavat ja ymmärtävät toisiaan.  Suomeen tullessa hiljaisuus ihmetyttää, mutta kuitenkin siinä hiljaisuudessa voi oppia tuntemaan itsensä ja toisen ihmisen. Alussa voi olla pelkoa ja tuntematon aiheuttaa epävarmuutta mutta samalla on mahdollisuuksia. Vieraassa ympäristössä uudelleen syntyminen vaatii rohkeutta ja avoimuutta. Dialogia vaikka yhteistä kieltä ei ole. Jos kontakti ihmisiin häviää ja inhimillisyys katoaa, mitä jää? Kiireen ja kilpailun keskellä voi syntyä vain konfliktia, taistelua ja oman paikkansa tavoittelemista.

In December, Sibiry Konatés new piece at Universum!

Through contemporary and traditional African dance, Saviruukku (Claypot) addresses the timely topic of humanity: how can I find my place in Finland while keeping my roots? A piece by Sibiry Konaté from Burkina Faso, contemplates how to get to know oneself and others. If we loose contact with ourselves and others in the midst of hurry and competition, what remains?

 

Ensi-ilta perjantaina 2.12 klo 19
Muut esitykset
la 3.12 klo 19
ke 7.12 klo 19
pe 9.12 klo 19

Universum Teatteri, Perämiehenkatu 13,
Liput; 18€/10€
Universum, universum@universum.fi
Tiketti

Kesto │ Duration; n 45 min.

KOREOGRAFIA │Sibiry Konaté
TANSSIJAT │ Sibiry Konaté & Mbacke Niang
VIDEOSUUNNITTELU │ Jussi Rastas & Sami Lamberg
ÄÄNISUUNNITTELU │ Jarkko Kela
MUUSIKOT│ Soungalo Mercaux Sanou & Issiaka Dembele
OHJAUKSEN ASSISTENTTI │ Annamari Karjalainen
VALOSUUNNITTELU │ Anttoni Halonen
KUVA │ Jussi Rastas

 

Saviruukku -työryhmä kiittää tuesta Taiteen edistämiskeskusta, Helsingin kulttuuriasiainkeskusta, Esitystaiteen keskusta ja Universum teatteria.

Sibiry Konaté on opiskellut nykytanssia kotimaassaan Burkina Fasossa ja Ranskassa CND:ssa mm. Carolyn Carlsonin, Salia Sanoun ja Sedou Boron opeissa.

Mbacke Niangin juuret ovat senegalilaisessa katu- ja taistelutanssissa ja hän on opiskellut mm. Aba Sagnan johdolla Ballet Jammu -tanssiryhmän riveissä.

Sibiry Konaté has studied in his home country Burkina Faso as well as CND in France with teachers such as Carolyn Carlson, Salia Sanou and Sedou Boro. Saviruukku is his fifth own choreography. Mbacke Niang comes from a background of Senegal street dances and he has learned with dance groups such Aba Sagnas Ballet Jammu.

Afrikkalainen kylä African village / Arabia Street festival 2016

Afrikkalainen kylä keskellä Arabiaa

Osana Arabian Katufestivaali Teria Sira ja kumppanit tuovat alueelle Afrikkalaisen kylän! Luvassa musiikkia, tanssia, elokuvia, ruokaa ja yhdessäoloa! Afrikkalaisessa kylässä pääset kokemaan ja nauttimaan rikkaasta kulttuurista ja esityksistä ja voit osallistua djembe-rumpujen soitto- sekä tanssityöpajoihin! Ja välissä tanssitaan vapaasti alkukesän lämmössä! Yhteistyössä Helsinki African Film Festival 2016 – #HAFF16 kanssa kylässä näytetään myös ainutlaatuisia afrikkalaisia elokuvaesityksiä! Ohjelmassa mm. lasten askartelua, musiikki- ja tanssiryhmiä (rumpu-, balafon- ja tanssityöpajaa kaikille), länsiafrikkalaista ruokaa, afrikkalaisia tuotteita ym.

Mukana johtavia afrokulttuurin tekijöitä mm. burkinafasolainen ammattitanssija Sibiry Bebe Konate, Bogolo Street Band, Vakana Performance Group, Akay Degg…Ohjelmaa päivitetään lähempänä….

Merkitse päivä jo kalenteriin, tänne koko päiväksi pitämään hauskaa!

Arabiassa, Kivitori (Arabian keskustan vastaapää, puistoalue)

African village in the midst of Arabia
As part of the Arabia street festival, Teria Sira and partners are hosting once again the African village! There will be music, dance, films, food and fun together! In the African village you can experience and enjoy the rich culture and performances and you can participate in djembe drums and dance workshop! And in between we just dance in the early summer sun! In cooperation with HAFF there will also be unique opportunity for African-inspired films! Programme includes arts for children, music and dance group performance, balafon, djembe and dance workshop for all, west African food, African products.
With leading afroculture people like professional dancer Sibiry Bebe Konate, Bogolo Street Band, Vakana Performance Group, Akay Degg.. Programme will be updated closer to date
Mark your calendars, and come and enjoy with us for the whole day!

In Arabia, Kivitori (opposite the Arabia centre, in the park area)

Performance by Vakana Diafro Group and Njara Rasolo during the 2015 African village. Photo by Paavo Pykäläinen Photography — at Helsinki Arabia.
Performance by Vakana Diafro Group and Njara Rasolo during the 2015 African village. Photo by Paavo Pykäläinen Photography — at Helsinki Arabia.

https://www.facebook.com/events/1550889761878953/

Workshop avec Aminata Sanou

Nyt olisi loistava tilaisuus päästä tanssimaan Afroa upean naisopettajan Aminata Sanou johdolla!!! Tampereella 8.4 Helsingissä 9-10.4.2016!

Ammattilaistanssija, -opettaja ja -koreografi Aminata Sanou ssaapuu Suomeen!
Teria Sira ry järjestää huhtikuussa länsiafrikkalaisten tanssien workshopin Aminatan Sanoun kanssa.

Aminata on tunnettu tanssija-koreografi sekä kotimaassaan Burkina Fasossa että kansainvälisesti. Aminata syntyi Bobo-Diaoulassossa Burkina Fasossa taiteilija-käsityöläisperheeseen ja jo pienestä pitäen tanssi oli hänelle luonnollinen ja tärkeä osa sekä arkea että juhlaa. Perustana ovat perinteiset burkinafasolaiset tanssit, ja myöhemmin Aminata on kouluttautunut myös teatterin, capoeiran ja nykytanssin saralla mm. Pariisin kansallisessa tanssin keskuksessa CND:ssa. Tämän lisäksi hän on tehnyt näyttävän uran koreografina ja ollut mukana useissa ammattilaisproduktioissa.
Aminatan tanssissa sekä opetuksessa yhdistyvät loistavasti nämä eri elementit. Tässäkin workshopissa pääsemme nauttimaan sekä perinteisestä että nykyafrosta!
Aminata on erittäin pidetty ja inspiroiva opettaja, jolla on valtavasti annettavaa sekä aloittelijoille että pidempää länsiafrikkalaisia tansseja tanssineille.
Tervetuloa mukaan tanssimaan ja nauttimaan burkinafasolaisista rytmeistä upean Aminatan ja live-säestyksen kanssa!

Aika ja paikka:

Pe 8.4. klo 17-19 Tampere, Ratina stadium
La 9.4. klo 16.30–18 Helsinki, Aleksanterin teatteri/Laulusali
Su 10.4. klo 17–19 Helsinki, Aleksanterin teatteri/Pylkkäsen sali

Hinta:
90 min/30e
2 h/40e
La-su/60e

Taso: Kaikki

Ilmoittautuminen:
Sähköpostitse teriasirayhdistys@gmail.com. Mainitse, mille tunneille osallistut ja ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian! 🙂

Lisätietoja

Tampere tapahtuma FB
https://www.facebook.com/events/1216966211664743/

Helsinki Tapahtuma FB
https://www.facebook.com/events/749869898447995/

Teria Sira (Ystävyyden Polku) r.y. on 2015 vuonna perustettu yhdistys jonka tavoitteena on edesauttaa burkinafasolaisen kulttuurin tunnetuksi tekemistä Suomessa ja muualla sekä toteuttaa yhteisö- ja taideprojekteja Burkina Fasossa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää tanssin ja musiikin opetusta ja erilaisia kulttuuritapahtumia.

Intercultural Contemporary Dance workshop

Sibiri Bebe on Zodiakin ja Caisan monikulttuurisessa nykytanssitapahtumassa 12.-13.3! Viikonlopun aikana järjestettävissä työpajoissa eri kulttuuritaustoista tulevien ammattitaiteilijoiden on mahdollisuus tutustua toistensa työtapoihin ja verkostoitua. Viikonloppu tarjoaa mahdollisuuden ammatilliselle kehittymiselle, uusien vaikutteiden saamiselle sekä uusien kontaktien luomiselle.

Sibiryn tuntinon Sunnuntaina 13.3 klo 10-12!

Sibiri Bebe is at the Zodiak and Caisa multicultural contemporary dance event 12-13.3! The weekend workshops gathers professional artists from different cultural backgrounds to learn from each other and to network! The weekend offers professional development, new influences as well as opportunities to make new contacts!

Sibiry’s class is Sunday 13.3. at 10-12

 

Klo 10-12 Sibiri ”Bebe” Konate: Contemporary Africa

This workshop offers a wider perspective on contemporary African dance. Contemporary dance in Africa, today, utilises traditional dance as something to learn from and develop into a more contemporary form in all its complexity and richness. The workshop will start with getting to know each other and warm-up. Participants will get to know some West African movements and styles. After this, smaller group work will enable participants to add their own style and touch to the choreography. African dance uses different and multiple tempos and moves close to the floor and this will open the dancer’s opportunities to use his/her own movements and get inspired by something different! NB. This workshop will be held in Finnish.

Zodiak pages

Kevät 2016 Teria Sira kurssit

Teria Siran, Sibiry Beben johdolla jatkuu 2016! Kurssit alkavat 27.1-26.5.2016 (ei tuntia hiihtolomalla, kiiras-ja helatorstaina).

Tule oppimaan länsiafrikkalaista tanssia ja rytmiä rumpujen soiton ja tanssin kautta! Tunneilla pääset tutustumaan perinteisiin burkina fasolaisiin tansseihin ja rytmeihin. Mahdollisuus oppia rumpujen rytmit joka auttaa myös tanssin kehityksessä! Löydä uusi tapa tanssia liikkeiden ja energisen ryhmän kautta!

Ke 17-18 Rumputunti, avoin taso kaikille. Voit tuoda oman rummun tai lainata meiltä (sisältyy hintaan). Tunneilla opitaan rytmejä joita tanssitaan ke tunnilla.

Ke 18-19 Perinteinen Afro livemusiikilla. Jatkokurssi afrotanssia harrastaville, ja jolla tanssitaan rytmiejä joita opittu rumputunnilla . Sopii hyvin yhdistellä ja opit uudella tavalla afromusiikista ja tanssista.

To 19-20 Perinteinen Afro (perustaso). Sopii kaikille.

To 20-21 Nykytanssi

Voi valita joko rumpu, yhden tai kahden tanssitunnin tai yhdistelmän, makusi mukaan!

Tanssiopettajana Sibiry Konate – Bebe de Bobo – Suomessa tunnettu ammattitanssija ja koreografi, jolla on näyttävä ura afro- ja nykytanssin parissa. Sibiry on kouluttautunut kotimaassaan Centre de dévéloppement chorégraphique La Térmitèressä, sekä Ranskassa mm. Pariisin kansallisessa tanssin keskuksessa (CND). Hänet tunnetaan lisäksi niin nykytanssin kuin perinteisten länsiafrikkalaisten tanssien opettajana sekä kotimaassaan että eri puolilla Eurooppaa. Sibiryllä on paljon kokemusta opettamisesta, ja opettajana hän on oppilailleen kannustava ja inspiroiva. Hänelle tärkeää tanssissa on kommunikaatio, ja hetkestä kaiken irti ottaminen! Sibiryn tunneilla saa onnistumiskokemuksia ja on helppo päästää irti ja antaa tanssin liikkeen ravistella pois kaikki ylimääräinen ja vaan irrotella!

Rumputunnin opettajana Siaka Coulibaly. Positiivinen ja hauska Siaka on ammattimuusikko joka soittaa eri bändeissä ja osaa hyvin jakaa osaamistaan.

Paikka; Rudolf Steiner koulu, Lehtikuusentie 6, 00280, 00270 Helsinki, Finland.


Ilmoittautuminen teriasirayhdistys@gmail.com

Mainitse mille kurssille ilmoittaudut ja yhteystietosi.

Kevään kurssihinnat;
Teria Siran jäsenille (15 eur/vuosi) sekä työttömyys, opiskelija ja äitiysloma-alennus 15 %.
Perinteinen afro live-musiikilla 210 eur
Rumpu, perustason Afro ja Nykytanssi 170 eur
Yhdistetty kaksi tuntia 320 eur
Kertamaksu 15 eur. Alennettu kertamaksu 12 eur.

Teria Sira (Ystävyyden Polku) r.y. on 2015 vuonna perustettu yhdistys jonka tavoitteena on edesauttaa burkina fasolaisen kulttuurin tunnetuksi tekemistä Suomessa ja muualla sekä toteuttaa yhteisö- ja taideprojekteja Burkina Fasossa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää tanssin ja musiikin opetusta ja erilaisia kulttuuritapahtumia.